top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverYolanda Guffens

Meer energie met minder suiker, een zes weekse try-out!

Bijgewerkt op: 18 nov. 2018Herstel je energiebalans!

Kleine veranderingen in je voeding geven net zoveel (of zelfs meer?) energie dan de snelle energiedrankjes. Het effect van deze kleine veranderingen is dat ze eenvoudig zijn toe te passen, ze zijn goedkoper, en -niet geheel onbelangrijk- je bepaalt zelf welke veranderingen je wilt doen. Dan is het meestal veel langer vol te houden. Meer energie met minder suiker dus!


Test jezelf voor een periode van zes weken. Begin als volgt:

Kijk het filmpje!
Al het eten van een dag, de invloed van verborgen suikers

  • ga voor je zelf na hoe jou maaltijden er nu uit zien

  • haal de (producten met) toegevoegde suiker eruit

  • kies 2 x per dag 1 product bij je maaltijd waar van nature suikers in zitten zoals fruit of vruchtensap

Kijk het filmpje!


Verborgen suikers (kassa , 2015), nog steeds actueel!

  • Vervang producten waarin suikers zijn toegevoegd door de pure variant: bijvoorbeeld yoghurt met vers fruit in plaats van kant en klare vruchtenyoghurt (ook die met zoetstof!)

  • Ga op onderzoek in de supermarkt, wat koop je eigenlijk? Lees de etiketten en zoek op google de namen op van ingrediënten die je niet kent. Dan zul je merken hoeveel pseudoniemen er zijn voor suiker.

  • Ga zelf aan de slag en merk wat het met jou energie level doet, kijk of het lukt om het samen te doen met een andere nieuwsgierige!

O ja: het meest belangrijk aan deze opdracht: noteer welke gedachtes je hebt bij het maken van een andere keuzes; vind je het moeilijk of makkelijk? Sta ook eens stil bij wat je eet en hoe je eet, onderweg of aan tafel? Eet/ drink je tussendoor of neem je er de tijd voor? Eet je alleen of met anderen? Proef eens goed! Beïnvloeden anderen jou ook in het maken van jou keuze? Of bepaal je dit zelf? Op een schaal van 1- 10: geef aan hoe belangrijk jij jou gezondheid vind, (1 = helemaal niet, 10= ontzettend belangrijk).

Over zes weken ben ik bij je terug, graag lees ik jou reacties op de vorderingen, welke veranderingen jij gedaan hebt, en natuurlijk als je vragen hebt, stel ze via de contactpagina van deze website,

Succes!

61 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page