top of page

Voor wie

Herken je jezelf in (één van-) onderstaande ervaringen?

  • lichamelijke klachten waar je geen vat op krijgt;

  • jezelf afsluiten voor sociaal contact,- 'de buitenwereld';

  • het gevoel dat je meer zou willen dan dat je daadwerkelijk doet;

  • oververmoeid zijn;

  • geleefd worden door wat er aan 'input' op je af komt;

  • je minder goed kunnen concentreren; 

Werk-gerelateerde spannings- en burnoutklachten

In de persoon gelegen factoren (perfectionisme, moeite met grenzen stellen) en veranderende omstandigheden (waar je meestal niet zelf voor hebt gekozen), kunnen maken dat je op de langere termijn lichamelijke en geestelijke klachten ervaart. 

Je raakt overbelast en je hebt er zelf geen vat meer op. Dit verlies van controle, het jezelf niet meer herkennen in wat je voorheen altijd moeiteloos deed, vraagt om een andere manier van omgaan met jou grenzen en het weer herstellen van je energiebalans. 

Overbelast- of overvraagd 

Spanningsklachten ervaren in het contact met anderen en daardoor kwetsbaar zijn om kansen optimaal te benutten. 

De sleutel tot succes heb je zélf in handen, door te leren om te handelen naar de waarden die voor jou belangrijk zijn. Ook door te letten op de signalen die je lichaam jou geeft, en hoe je hier beter naar kunt luisteren. De omgeving waar je woont en werkt doet er ook toe. Wat kun je zelf doen om te 'levelen' met wat er van jou wordt gevraagd en waar trek je jouw grens? De 'innerlijke' erkenning van wat voor jou belangrijk is, levert stap voor stap de keuzes op- die je dichter bij je eigen waarden brengen, toekomst is hier en nu!  

Mensen met autisme die snel overprikkeld raken;

Diagnose autisme en wat nu?

Voor welke uitdagingen kom je te staan? Wat is voor jou en je omgeving belangrijk? Waar ligt jouw kracht en je talent?

Wanneer overprikkeling regelmatig voorkomt, ben je vaak meer bezig met 'overleven' om jezelf staande te houden in plaats van met je persoonlijke ontwikkeling en met wat je voor jezelf zou willen bereiken. Leren om om te gaan met prikkels is vaak handiger dan ze uit de weg gaan.

Je omgeving kan heel bepalend zijn in wat goed is voor jou en wat niet. Soms gebeurt dit, bij bijvoorbeeld je naaste familie, uit bezorgdheid of, zoals in je werkomgeving, uit onwetendheid. Zelf weet je dan minder goed waar je wel toe in staat bent en wat je nodig hebt om je doel te bereiken. Het ontplooien van je talent en wat nodig is om werk tot een succes te maken is een belangrijk onderdeel van de training!

Daarin wordt jou omgeving meegenomen. 

Voor mensen die op gezonde-, en duurzame wijze iets aan hun leefstijl willen veranderen

95 % van onze gedragingen (ook die van eten!) zijn uit gewoonte, slechts 5 % zetten we bewust in. Juist dit gewoontegedrag maakt veranderen zo moeilijk. Aan voeding wordt steeds meer waarde toegekend en ook erkend! Dit in de betekenis dat voeding als therapie een helend effect heeft. Ook de context, met wie, waar, wanneer en waarom je eet, speelt een rol.  

Verandering in leefstijl

Ben je te zwaar en heb je van alles geprobeerd om af te vallen zonder blijvend resultaat? Heb je Diabetes Mellitus type II en wil je insulinegebruik zo lang mogelijk voorkomen?

Acceptance en commitment, leert je om op een andere manier te kijken naar jouw gedrag en de keuzes die je (nog niet-) maakt.  Je leert om je eigen verantwoordelijkheid te nemen voor datgene wat écht belangrijk voor je is. 

Jouw persoonlijke waarden zijn uniek 'materiaal' om mee te werken, evenals de keuzes die jij wilt maken voor een andere leefstijl. Verandering van binnenuit- eerlijk naar jezelf zijn (!), duurt het langst!

Eenzaam zijn of je eenzaam voelen

Eenzaamheid kenmerkt zich in je niet verbonden voelen met je omgeving en door het ontbreken van waardevolle relaties.

Uitgenodigd worden om mee te doen is misschien onherkenbaar geworden, dan bestaat de kasn dat je dit 'gewoon' gaat vinden en het gemis aan contact niet eens meer door hebt. Voor iedereen werkt het anders, en iedereen heeft een andere behoefte daarin.

De eerste stap zetten.. 

Naar buiten gaan en in beweging komen is een uitstekende manier om samen van gedachten te wisselen of gewoon om (samen) stil te zijn!  Bedoeld voor mensen van alle leeftijden. 

'Verkeerd verbonden is verleden tijd'  betekent samen de natuur in, en jezelf weer ontmoeten!

'Kijk eens naar een boom, een bloem, een plant. Laat je bewustzijn erop rusten.
Wat zijn ze stil, wat zijn ze diep geworteld in ZIJN. Laat de natuur je leren wat innerlijke stilte is'. 
~

Eckhart Tolle

Grafische vorm_transparant_20% wit_RGB14
bottom of page